Пирог камыры әзерлибез
Мәрьям Миңнегулова рецепты
Шушы ике пирог өчен алдым бер стакан сыекча, 1/3 стакан сөт, 1/3 стакан су, 1/3 стакан көнбагыш мае, 1 чәй калагы майонез, чеметеп тоз, 1 аш кашыгы шикәр комы, 1 чәй калагы коры чүпрәне песок, җылы су белән күпертеп алам,он салып камыр басабыз, бер 15 минут тирәсе кабартам да пироглар ясыйм.
Тесто для пирога.
Для двух пирогов : на 1 стакан жидкости, т. е. 1/3 ст, молока+1/3 ст.воды+1/3 ст масла растительного, добавляем 1ч.л.майонеза, щепотку соли;
предварительно 1ст.л.сах.песка и 1ч.л.сухух дрожжей разбавить в теплой воде, даем разбухнуть,
добавляем муку, замесить тесто, даем отдохнуть 15 мин.
Делаем пироги.
Чыганак-фото: Татар халык ашлары
Следите за самым важным и интересным в Telegram-каналеТатмедиа
Читайте новости Татарстана в национальном мессенджере MАХ: https://max.ru/tatmedia
Нет комментариев